Gå til hovedindhold

Træner jeg rigtigt

Spørgsmål

Mit spørgsmål går på, om jeg har nok "hviletid", til at mine muskler kan opbygges, imellem mine forskellige træningsdage.

Her tænker jeg på, at når jeg træner, rives mine muskelfibre jo itu, hvorefter de genopbygges endnu stærkere, hvis "hviletiden" er den rigtige. I modsat fald, vil jeg ikke træne mig stærkere, men måske få tilbagegang i min muskelopbygning. Håber at dette er rigtig forstået.

Jeg træner som følgende:

Mandag er jeg til 3 kvarters ridning, har så halvanden times pause og derefter til behandling hos fysioterapeut.

Tirsdag er jeg til 1 times fysisk træning ved fysioterapeut - derefter tre kvarters pause - og så har jeg 1 time i varmtvandsbasssin.

Onsdag holder jeg en fridag.

Torsdag er jeg til 1 times fysisk træning ved fysioterapeut.

Fredag har jeg 3 kvarters ridefysioterapeut.

Lørdag og søndag holder jeg fri.

Udover at høre om jeg får nok "hviletid", har jeg endnu et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med: Derhjemme har jeg en crosstrainer. Kan jeg bruge den i ugens løb, eller bliver det for meget?

Jeg vedligeholder, men føler ikke jeg bliver fysisk stærkere. Tror du, at jeg træner for lidt eller træner jeg for ofte?

Mit største problem i hverdagen er dropfod og træthed.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang