Gå til hovedindhold

Tvillinger og Sclerose

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 28 år, som fik konstateret sklerose i december '12. Jeg er heldigvis ikke ramt særlig hårdt, men har på trods af dette været på flere forskellige mediciner. Det sidste år har jeg været på Tysabri, hvilket jeg er utrolig glad for. I januar finder jeg ud af, at jeg er blevet gravid. Her har jeg lige fået en infusion og går helt i panik. I samråd med lægerne på klinikken bliver jeg beroliget i, at det er helt okay at blive gravid, selvom jeg har fået medicin og har sklerose.

Jeg læser om graviditet og sklerose, og begynder så småt at glæde mig til, at vi skal være forældre. Til scanningen i onsdags kommer overraskelsen så - der ligger 2 i maven. Åh nej - og kæmpe chok til både mig og kæresten. Nu er jeg selvfølgelig bekymret for, om dette har nogen betydning for min sygdom. Kan jeg tackle 2 børn. Hvordan tackler man lige sorgen over ikke at skulle have et barn men to, bekymring over sygdom og fremtiden i det hele taget, skammen over ikke at være glad, når andre kan have så svært ved at få børn? Samtidig har jeg utrolig svært ved at finde noget information omkring sklerose og tvillinger. Derfor vil jeg høre jeres mening. Er der noget jeg burde vide? Eller tage forbehold for? Jeg er bare vældig fortvivlet.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang