Gå til hovedindhold

Tysabri bivirkninger

Spørgsmål

Jeg er 31 år og har haft diagnosen MS i snart 10 år. Jeg har fået interferon on-off mellem mine 3 graviditeter (i øjeblikket er jeg på Rebif 22, da jeg ikke tåler Rebif 44, hvilket skyldes ændring i blodprøverne vedrørende flere ting). Efter mit 3. barn er min sclerose blevet ret aktiv. Jeg er dog ikke så flink til at tage på scleroseklinikken, da jeg ikke kan tåle Medrol alligevel, og fremover kun må få det som drop. jeg blev tilbudt Tysabri i 2006 da jeg havde 9 registrerede attacks, hvoraf 3 var voldsomme. Dette takkede jeg dog nej da jeg læste om dødsfald, samt at man ikke kendte langsigtet bivirkinger.

Jeg mærker fortsat meget til min sclerose og får flere og flere gener. Min mand er vred over at jeg ikke har sagt ja til Tysabri, da han jo også ser og mærker udviklingen i sclerosen. Jeg er nu også selv meget i tvivl, for mig er valget som pest eller kolera: Jeg er altid den uheldige lille promille, så hvis jeg nu sagde ja til Tysabri var jeg nok den første der fik et eller andet. Men nu hvor jeg har sagt nej går jeg og er lidt i vildrede fordi sclerose ikke rigtig vil "hvile".

Jeg har ikke været på hospitalet med et attack siden foråret 2006, da det i mine øjne er "tidspild" at sidde og vente, når jeg ikke altid ønsker medicinsk behandling af mine attacks - men selvfølgelig kommer jeg i klemme, hvis jeg nu alligevel gerne ville ansøge om Tysabri. Jeg har læst at der bliver lavet nøje kontrol nu, blandt andet på grund af slemme bivirkninger, men hvad er de bivirkninger helt præcist?

Jeg håbede at jeg kunne vente med Tysabri til det var mere gennemtestet, men jeg gruer lidt for at sclerosen tager overhånd inden, så nu spørger jeg dig til råds.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang