Gå til hovedindhold

Udbetaling af kritisk sygdomsforsikring

Spørgsmål

Jeg er ny diagnostiseret. Jeg blev færdig med min uddannelse i juni i år, og startede job den 1. august. Mine symptomer startede d. 5. august. Min læge spurgte mig i forbindelse med diagnosen blev stillet, om jeg ønskede, at vente med at få den skrevet i min journal. Det kunne jeg ikke se nogen grund til.

Efterfølgende blev jeg opmærksom på, at min nye pensionsordning gav en engangs erstatning ved visse kritiske sygdomme. Her går sclerose ind under. Jeg søgte om erstatningen, og gav samtykke til de måtte hente min journal fra hospitalet. Knap 4 uger senere, efter de har hentet mine oplysninger, får jeg besked om, at min ansøgning er afvist. Begrundelsen er, at jeg ikke har været medlem i 3 måneder. Jeg er automatisk blevet medlem, jeg forventer og håber på at skulle arbejde 30 år fremad og dermed være medlem af denne pensionsordning. Kan det være rigtigt, min ansøgning bliver afvist? Jeg føler mig noget dum, jeg så ikke ventede 43 dage med, at få diagnosen ført i min journal.

Svar

Vilkårene bag forsikringerne i en pensionsordning er forskellige fra selskab til selskab, men det er ikke ualmindeligt i en overenskomstmæssig pension at støde på disse udfordringer, uden jeg kender vilkårene til fingerspidserne. Jeg går ud fra, du i forbindelse med afvisningen har fået vilkårene til gennemsyn, og kan se det sort på hvidt.

Der er desværre nok ikke så meget at gøre ved det, og et eller andet sted er det forsikringssvig, såfremt man afventer et notat i journaler med henblik på at få udbetaling, hvis diagnosen er kendt forinden.