Gå til hovedindhold

Ufrivillig gråd og latter

Spørgsmål

Jeg har haft PPMS i nu 4 år, og har siden starten været plaget lidt af at jeg ikke kan kontrollere gråd og grin. Ikke at der er byttet om på reaktionerne, men de er bare blevet meget kraftigere. Jeg har lært mig selv forskellige teknikker til bedre at kunne kontrollere især gråd, men jeg synes at det bliver sværere og sværere, og jeg vælger ofte helt at undgå situationer, hvor jeg kan blive følelsesmæssigt påvirket.

Hvis jeg tidligere kunne fælde en tåre ved triste eller glade ting, så hulker - med lyd på - jeg nu. Hvis der er noget sjovt at fortælle, kan jeg ikke få færdiggjort sætningen af grin.

Jeg skriver til jer for at få af vide, om der er noget man kan gøre ved dette - nogle ny teknikker jeg skal have tillært mig, da jeg synes at det påvirker mit sociale liv, i hvert fald på det grådlabile punkt. Jeg vælger ofte at forlade selskabet, hvis jeg har på fornemmelsen, at jeg bliver grådlabil. Det gælder også ture til biografen, meget selektiv på hvilke film jeg vil se, for ikke at bringe mig selv i en situation, jeg ikke kan styr. 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang