Gå til hovedindhold

Usikkerhed omkring hvorvidt diagnosen er rigtig

Spørgsmål

Jeg havde i lang tid gået med en dropfod på højre fod og efter 2 år, med undersøgelser hos mange forskellige neurologer, mente de, at jeg havde primær progressiv sklerose.

Det, der nu undrer mig, er at min MR-scanning ikke viste nævneværdige "pletter" og min rygmarvsprøve viste heller ikke tegn på sklerose. Jeg fik foretaget en EMG der viste, at der var problemer med nervebanerne i højre side. Alligevel fik jeg diagnosen.

Nu, ca. 1 år efter diagnosen, har jeg ikke fået det værre og efter en masse research er mit spørgsmål, om min dropfod kan skyldes, at jeg har en nerve i klemme i ryggen? Jeg har i mange år haft ondt i lænden og har nu, som sagt, dropfod. Ydersiden af mit højre skinneben føles iskold (ikke at røre men sådan føles det) og jeg har mange smerter hen over den højre side af anklen.

Jeg tvivler faktisk lidt på min diagnose. Jeg har derfor fået en tid på skleroseklinikken, hvor jeg gerne vil have en læge til, præcist, at fortælle mig hvordan man nåede frem til primær progressiv som diagnose. Samtidig ønsker jeg svar på, om det kan være en nerve i stedet og ikke sklerose, der er årsag til min dropfod.

Kan der være noget om min "bekymring"?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang