Gå til hovedindhold

Valg af pensionsordning ved jobskifte

Spørgsmål

Jeg er ved at skifte arbejde, og min kommende arbejdsgiver har en anden udbyder af arbejdsmarkedspension, så hvordan er jeg stillet med hensyn til forsikringsdækning (specifikt invaliditet) fremadrettet?

Min nuværende ordning er tegnet inden jeg blev diagnosticeret, så jeg tænker at den er tegnet på gunstigere vilkår end en eventuelt ny ordning.

Kan jeg:
a) beholde min nuværende ordning, hvis jeg selv betaler frivilligt ind på den?
b) få min nye arbejdsgiver til at indbetale min ordning i stedet for en ny?
c) kræve samme vilkår i den nye ordning som i den eksisterende?

Jeg har haft et mindre attak, siden jeg blev diagnosticeret for fem år siden, så jeg arbejder fuld tid på almindelige vilkår, og hverken min tidligere eller kommende arbejdsgiver er vidende om min sygdom, hvilket gerne skal fortsætte sådan.

Svar

Ved skift af arbejde, vil man normalt skulle indtræde i den aftale som ny arbejdsgiver har lavet med et pensionsselskab. Dog vil det normalt kunne lade sig gøre at fravige fra dette, såfremt man vil få forringet sine vilkår i den forbindelse.

Jeg vil forinden du træffer dit valg, afholde en pensionssamtale med en pensionsrådgiver fra det pensionsselskab din nye arbejdsgiver benytter og være ærlig omkring dit helbred i dialogen.

I forhold til dine punkter nedenfor er svarene:

A) Det vil normalt godt kunne lade sig gøre at beholde nuværende ordning og forsikringsdækning, men der er en risiko for at priserne bliver højere, dette skal du undersøge hos pensionsselskabet.

B) Ja det vil normalt kunne lade sig gøre med henblik på, at du ikke stilles ringere, men arbejdsgiveren skal være med på det.

C) Det kan du desværre ikke kræve, da nyt pensionsselskab ikke er forpligtet til at overholde dette.

Hvad angår det at din arbejdsgiver ikke er/skal informeres, så er det jo valgfrit. En pensionsrådgiver har tavshedspligt overfor din arbejdsgiver.