Gå til hovedindhold

Vederlagsfri fysioterapi

Spørgsmål

Jeg fik konstateret sclerose i 1995 og har det gudskelov godt - sygdommen taget i betragtning. Jeg har ca. 1 attak om året, og får ikke de store mén.

Jeg har været til foredrag om sclerose og motion - arrangeret af Scleroseforeningen. Det handlede om forsøget på Århus Universitets Hospital med at give sclerose patienter styrketræningsøvelser. På mødet spurgte jeg, om jeg med mit milde sygdomsforløb, ville være berettiget til at få holdtræning/styrketræning vederlagsfrit via fysioterapeut. Og svaret var, at det ville jeg være berettiget til. Der var også en dame som fortalte om Haslev og deres styrketræning. Og hun sagde, at på Haslev kunne man ikke være "for rask" - de ville faktisk helst have dem som var selvhjulpen.

På baggrund af ovennævnte fik jeg en henvisning fra egen læge. Lægen gjorde dog opmærksom på, at han var glad for at det ikke var ham som skulle vurdere, om jeg var berettiget. Så allerede hos egen læge blev jeg i tvivl igen, om jeg var for rask. Men, jeg fik tid hos fysioterapeut . Jeg måtte dog gå igen efter 10 min, fordi fysioterapeuten sagde, at han ikke kunne få refunderet pengene fra kommunen, hvis han tog mig ind som vederlagsfri patient. Jeg skulle have progressiv sclerose og have behov for hjælp i eget hjem, samt hjælpemidler tilrådighed for, at kunne få vederlagsfri fys behandlinger. Så med den besked kørte jeg igen med følelsen af, at have forsøgt at udnytte systemet. 

Jeg kan godt betale for et fitnesscenter, men min erfaring er bare, at der i fitnesscenteret ikke er den nødvendige viden om sclerose, desværre. Jeg synes det var vigtigt at give jer denne besked, således at udmeldingen i forbindelse med motion og sclerose bliver mere klar til jeres foredrag. Jeg har før fået at vide, at Scleroseforeningen har kæmpet for, at alle med sclerose skal have mulighed for at få vederlagsfri holdtræning, men desværre så fungerer det ikke.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang