Mange af symptomerne på transversel myelitis og sclerose er de samme, da der i begge tilfælde er tale om skader på nerverne i centralnervesystemet. Transversel myelitis udvikler sig normalt meget hurtigt, så symptomerne når et højdepunkt efter mindre end en uge. Denne hurtige sygdomsudvikling ses normalt ikke ved sclerose. Et fåtal af mennesker med transversel myelitis rammes senere i livet af sclerose, men der findes ingen måder at forudsige, hvilke personer det drejer sig om.

Transversel myelitis går normalt i sig selv igen, mens multipel sclerose er en blivende, kronisk sygdom.

Transversel myelitis i Scleroseforeningen

Da både transversel myelitis og sclerose er sygdomme, der nedbryder nervesystemet, vil mange af symptomerne minde om hinanden. Den medicinske behandling er forskellig, men de daglige opmærksomhedspunkter og træning minder om hinanden. Personer med transversel myelitis vil derfor kunne have glæde af mange af de gode råd, der findes her på hjemmesiden.

I Scleroseforeningen har vi både socialrådgivere og psykologer i vores rådgivningsteam. De ved alle meget om nervesygdomme både i forhold til kommunen og behandlerne, men også i forhold til den personlige omvæltning en diagnose er.