”Pletter i min hjerne” – fra den 5. maj, 2021

“Pletter i min hjerne” er en podcastserie i fire afsnit fortalt af journalist og radiovært Mine Suurballe. Hun var 29 år, da hun fik konstateret sclerose. Sygdommen kom som et chok for Mine, der ikke havde været på sygehuset, siden hun blev født. Hvis du selv er nydiagnosticeret eller kender én, der er, vil du sikker få meget ud af at lytte til Mines tanker om at få en kronisk sygdom i en ung alder. Det er en personlig fortælling, hvor Mine både læser op fra sin dagbog og taler med andre, der har sclerose om, hvordan de har håndteret diagnosen. Podcasten handler om sorg, kærlighed og tanker om alt fra kørestole til arbejdsliv.

Du kan lytte til podcasten på Apple Podcast.

”Hva så?! Med Christian Fuhlendorff – Oliver Stanescu” – fra den 19.september, 2022

I podcastserien ”Hva så?!” går komiker Christian Fuhlendorff en tur med et menneske, han beundrer eller synes er spændende. Der bliver talt om alt mellem himmel og jord, og i et afsnit med komiker Oliver Stanescu falder samtalen på sclerose. Det gør den, fordi Oliver, der har vundet prisen for årets talent til Zulu Comedy Galla, har sclerose. Han fortæller blandt andet om tiden op til, at han bliver diagnosticeret, og om hvordan hans sclerose har hjulpet ham til ikke at dyrke sin selvmedlidenhed og generelt leve et sundere liv. De to komikere taler også om Olivers aktuelle onemanshow ”Kronisk sjov”, hvor livet som kronisk syg er i centrum.

Du kan lytte til podcasten på www.christianfuhlendorff.dk, Podimo eller Apple Podcast.

LÆS OGSÅ: Interview med Oliver Stanescu 

”Da sygdommen stjal min far” – fra den 3. november 2022

Journalist Laura Barfoed Mikkelsen fortæller i podcasten ”Da sygdommen stjal min far” om at vokse op med en far, der havde sclerose. Lauras far gik fra at være en sund, energisk højskolelærer til at sidde i kørestol og miste evnen til at tale. Det er en barsk og ærlig fortælling om at være nærmeste pårørende til et menneske, der er meget hårdt ramt af sclerose. I podcasten, der fungerer som portræt og nekrolog, interviewer Laura sin mor, sin farmor og en række af farens venner – alt sammen for at lære sin far bedre at kende.

Du kan lytte til podcasten på Apple Podcast eller via Spotify.

”Efterfødselssamtalen: Helene Plett Fochhammer om at være gravid med sclerose og have en fed fødsel” – fra den 29. august, 2022

To the Moon, Honeys podcastserie ”Efterfødselssamtalen” en kæmpe vidensbank om fødsler og graviditet. Mere end 100 kvinder har delt deres fødselsberetninger, og de mange fortællinger vidner om, at der ikke findes to ens fødsler. I en episode fortæller skolelærer Helene Plett Forchhammer om at blive uventet gravid i en periode af sit liv, hvor hun er på binyremedicin og kæmper mod en – på det tidspunkt – ukendt sygdom, som senere viser sig at være sclerose. Hør, hvordan Helene som nybagt mor tackler beskeden om, at hun har sclerose.

Du kan finde podcasten på tothemoonhoney.com, Apple Podcast eller Podimo.

”Det er måden, vi rejser os på igen” – fra 2021

Skuespiller Anne Sofie Espersen fik konstateret sclerose i 2019. I podcastserien ”Det er måden, vi rejser os på igen” fortæller hun om det store chok, det var for hende at blive diagnosticeret med en kronisk sygdom, og om at beslutte sig for at leve et så godt liv som muligt med sclerose som følgesvend. I løbet af 13 afsnit taler Anne Sofie med forskellige mennesker om deres oplevelser med blandt andet biohacking, BodySDS, alkalisk træning, antiinflammatorisk kost og meget mere. 

Du kan lytte til podcasten via Podimo.

Lyt til Scleroseforeningens podcasts

Vi har udgivet flere forskellige podcasts om at leve med sclerose.