Min forskning handler om …

hvordan hjernens iltforbrug og stofskifte hænger sammen – både utætheden af den barriere, vi har mellem blodet og hjernen, og med tabet af hjernevæv, som vi ser hos mennesker med sclerose. Jeg kigger på hele hjernen og undersøger på tværs af grupper og over tid, hvordan udviklingen ser ud. Den viden kan blandt andet bruges til at udvikle nye slags behandlinger mod sclerose.

Jeg finder ud af det ved …

at bruge en MR-scanner og scanne personer, som er i høj risiko for at udvikle sclerose, eller som allerede har attakvis eller primær progressiv sclerose.

Støtten fra Scleroseforeningen betyder, at …

den her forskning kan blive til. Støtten gør, at jeg har kunnet prioritere at bruge min tid på at skabe den her forskning i min ph.d. i stedet for at gøre det ved siden af turnus som læge.

Tre hurtige med Maria

Pipette eller computer? Altid computer! Jeg har prøvet pipetterne, og det er ikke mig.

Bil eller cykel? Jeg cykler altid. Også til og fra arbejde hver dag.

Teater eller biograf? Live er bedst, så det bliver teater!