Sigurd Hartkorn Plaetner var 20 år gammel, da han fik konstateret sclerose. Nu har den i dag 34-årige forfatter og lydfortæller lavet en podcast om, hvad det at få sclerose har gjort ved hans måde at være i verden på at på – en serie, der handler om at leve i skjul for, på trods af og i kraft af det, man ikke kan ændre. 

I podcastserien hører man Sigurds egen historie, men undervejs i programmerne møder man samtidig også andre mennesker, der har haft sclerose helt tæt på.

Hvis du ikke har hørt første afsnit af ‘Du dør, hvis du græder’, kan du gøre det her.

I andet afsnit af ‘Du dør, hvis du græder’ dykker Sigurd ned i, hvordan han reagerede på at få beskeden om, at han havde sclerose. Reaktionen var nemlig slet ikke, som han havde regnet med.

Han fortæller, at hvis nogen havde spurgt ham om, hvordan han ville modtage sådan en besked, inden han havde fået diagnosen, er han ikke i tvivl om, at svaret ville være: Med angst og depression. Men sådan blev det ikke for Sigurd – faktisk skete det stik modsatte.

I afsnittet møder vi også forskningschef i Scleroseforeningen, Nana Folmann Hempler, der går i dybden med, hvad sclerose egentlig er.

Hør andet afsnit af af ‘Du dør, hvis du græder’ her: 

‘Du dør, hvis du græder’ er en podcastserie i 14 afsnit, der er produceret og tilrettelagt af Sigurd Hartkorn Plaetner. Den er blevet til i samarbejde med Scleroseforeningen og JFM. 

Du kan finde alle afsnit af podcasten på alle førende podcastplatforme nu.