Rytme og dans er med til at træne os og gøre os glade. Dansen kan hjælpe mennesker med sclerose både fysisk og mentalt. Den tvinger os til nogle bevægelser, som vi måske ellers ikke ville lave. Samtidigt oplever vi et ændret humør og en glæde ved, at der bliver frigivet dopamin i hjernen. 

MS Ballroom Fitness-program til dig i kørestol

I dette program får du både opvarmning og individuelle videoer med introduktion til trinnene til forskellige danse, som alle kan udføres siddende. I bunden af siden får du et fuldt program med dans fra alle de syv stilarter. Din instruktør gennem hele programmet er Elisabeth Dalsgaard, der står bag MS Ballroom Fitness. 

Opvarmning

Programmet starter med en kort opvarmning, hvor der er fokus på vejrtrækning og på at få løsnet op i kroppen. Følg opvarmningen i videoen herunder.

Bachata

Dansevideoen guider dig på fire minutter gennem den latinamerikanske dans Bachata. 

Salsa

Dansevideoen guider dig på tre minutter gennem den latinamerikanske dans Salsa. 

Merengue

Dansevideoen guider dig på tre minutter gennem den tempofyldte latinamerikanske dans Merengue.

Engelsk vals

Dansevideoen guider dig på fire minutter gennem standarddansen Engelsk vals.

Wienervals

Dansevideoen guider dig på tre minutter gennem standarddansen Wienervals.

Funk

Dansevideoen guider dig på fire minutter gennem dansen Funk.

Fuldt danseprogram

Fuldt danseprogram med opvarmning og dans inden for de syv stilarter Bachata, Salsa, Merengue, Engelsk vals, Wienervals, Jive og Funk. 

Om MS Ballroom Fitness

MS Ballroom Fitness er udviklet af danser Elisabeth Dalsgaard i samarbejde med Sclerosehospitalerne og mennesker med MS.