Et individuelt forløb kan tilrettelægges som en indlæggelse af to eller tre ugers varighed. Det kan også tilrettelægges som et forløb, hvor du ikke skal indlægges, men i stedet modtager en række indsatser som telekonsultationer, det vil sige som telefon- og videokonsulationer. Endelig kan et individuelt forløb tilrettelægges som en hospitalsdag, hvor du kommer til os en hel dag, eller foregå via vores udgående funktion, hvor vi kommer hjem til dig.
Du sætter dine egne mål for dit forløb
Sclerose opleves og udvikler sig forskelligt fra person til person. Derfor har vi på Sclerosehospitalet specialiseret os i individuel rehabilitering, der målrettes og skræddersyes til den enkeltes ønsker og behov. Det er dig, der er eksperten i dit liv, og sammen med din kontaktperson opstiller du dine mål for dit personlige forløb og for tiden efter din indlæggelse.
Et stærkt mål skaber motivation og arbejdskraft
Det er afgørende for udbyttet af din indlæggelse, at du arbejder mod mål, der er vigtige for dig. Din personlige målsætning hjælper med at fastholde fokus under din indlæggelse og sikrer, at indsatserne før, under og efter indlæggelsen er meningsfulde for dig.
For at hjælpe dig med at finde den rigtige målsætning for dig, vil din kontaktperson være nysgerrig på:
- Hvor du henter energi og glæde i din hverdag?
- Hvilke udfordringer, der er tilbagevendende kilder til utilfredshed?
- Hvad dine problemstillinger i hverdagen er?
- Hvad der begrænser dig i at leve det liv, du ønsker?
Læs mere om individuelt forløb
Når du indlægges i et individuelt rehabiliteringsforløb, får du en kontaktperson, som fungerer som din personlige vejleder og sparringspartner gennem hele forløbet. Kontaktpersonen kan give dig vejledning og sparring om sygdommen og håndteringen af livet med sclerose.
Personlig rehabilitering tager udgangspunkt i:
- at hvert menneske er unikt
- at målet er at forbedre den enkeltes funktionsniveau og forebygge forværring
- at det bedste udbytte opnås i samarbejdet mellem en aktiv og velforberedt patient og et aktivt og velforberedt behandlerteam
- at den enkeltes behov og ønsker er afgørende
Derfor tager et personligt rehabiliteringsforløb hos os altid udgangspunkt i dine særlige ønsker og behov, ligesom vi gerne inddrager dine pårørende i processen med at finde frem til det, der er mest betydningsfuldt i jeres hverdag.
På Sclerosehospitalet møder du fagpersoner med forskellige behandlingskvalifikationer og viden, der spænder over mange forskellige specialer.
Med udgangspunkt i dine særlige behov og ønsker sammensættes et tværfagligt behandlerteam specielt til dig.
Dit behandlerteam samarbejder med dig om de forskellige behandlingsmål, som du har prioriteret at arbejde med, og de følger dig tæt under din indlæggelse.
Dit behandlingsprogram kan både indeholde behandling og vejledning, der kan foregå individuelt eller i grupper. Der kan være gruppebaserede undervisningsforløb, patientundervisning inden for specifikke problemstillinger, selvtræning og holdtræning.
I forbindelse med udarbejdelsen af dit behandlingsprogram vil der blive taget hensyn til dine særlige behov.
Vi opfordrer dig til at inddrage dine pårørende i dit rehabiliteringsforløb. Dine pårørende kan for eksempel deltage på indlæggelsesdagen og/eller på udskrivningsdagen. Pårørende, der kan inddrages i dit rehabiliteringsforløb kan være din partner, børn over 18 år, familiemedlemmer og andre mennesker, som du står nært.
Du kan selv vælge, om du vil blive på Sclerosehospitalet i weekenden, eller om du ønsker at holde weekend hjemme.
Afhængigt af dine behandlingsmål og dit behandlingsbehov kan hele eller dele af dit rehabiliteringsforløb bestå af en række telekonsultationer. Telekonsultationer foregår over telefonen eller som videokonsultationer og erstatter konsultationer, hvor patient og behandler mødes fysisk.
Sclerosehospitalernes telekonsultationstilbud omfatter indsatser som den første visitationssamtale, hvor formålet er at få klarlagt dit behandlingsbehov og sammen med dig vurdere, hvad der vil være det rette forløb til dig. Derudover kan telekonsultationer erstatte de fysiske konsultationer, der i løbet af dit behandlingsforløb har til formål at udrede, vejlede og gennemføre coachende eller terapeutiske konsultationer i tilknytning til dine rehabiliteringsmål. Endelig kan telekonsultationer også bruges til at afholde evalueringssamtaler og/eller møder med vigtige aktører (fx pårørende, kommune, privatpraktiserende fysioterapeut eller læge).
I samarbejde med din kontaktperson afgør du, i hvor høj grad telekonsultationer skal indgå som del af dit forløb.
Vi tilbyder et særligt forløb til dig, der er afhængig af andres hjælp til de fleste aktiviteter i hverdagen såsom personlig pleje og almindelige daglige gøremål.