Gå til hovedindhold

Mig og mit hjemmestudie

15. januar 2020
Kort fortalt

Med sit hjemmestudie har Bo Olsen fundet en ny måde at nå ud til sit publikum på. Tre gange om ugen spiller han live koncerter over sin Facebook, da han på grund af sin sclerose ikke længere kan komme ud og spille.

Bo Olsen i sit hjemmestudie

Guitarer i forskellige farver hænger på væggen, og fjernsynet er skiftet ud med videoudstyr i stuen hos Bo.

53-årige Bo Olsen har spillet musik hele sit liv som festmusiker i forskellige bands og som solo-artist. I 2015 nåede han til semifinalen i tv-programmet Dansktop Talent, og han havde planer om at lave et oneman-band, hvor han selv skulle spille alle instrumenterne.

Bo får sclerose 


Men i 2019 får Bo konstateret sclerose og bliver sengeliggende helt op til 18 timer om dagen. 

"Jeg er entertainer. For mig betyder musik, at jeg kan være noget for nogen. Så jeg var rigtig langt nede, da jeg ikke længere kunne komme ud og spille," siger Bo. 

Ny måde at nå sit publikum på


Så Bo må gentænke sit liv. Bos ældste søn Andi hjælper ham derfor med at få et hjemmestudie op at stå, så Bo igen kunne opleve glæden ved samspillet med publikum.

Det har givet mig glæden tilbage ved livet. På Facebook oplever jeg næsten mere kærlighed end før. Folk skriver søde kommentarer og sender hjerter

Bo Olsen

Træner hjerne, fingre og lunger


Koncerterne hjælper også Bo til et bedre liv fysisk og kognitivt.

”Det er god træning for min hjerne, for jeg skal både være vært, lyd- og kameramand og selvfølgelig spille,” fortæller Bo, som også får trænet sin finmotorik, når han spiller:

”Jeg har 19 guitarer i alt. Men jeg har ikke længere nok styrke i fingrene til at spille på dem. Så jeg har købt nogle nye med elektroder, som registrerer mine berøringer og ikke skal trykkes ned ligesom strenge. Og så træner jeg også mine lunger, når jeg syner,” forklarer Bo.

Forstående fans


Bo spiller tre ugentlige koncerter tirsdag, fredag og søndag. Tirsdag spiller han countrymusik. Fredag lægger han en liste med sange ud på Facebook, som hans fans kan stemme på. Og søndag sætter han sig ved klaveret. Selvom Bo har faste spilletider, har han fans fuld forståelse for, hvis han har brug for et hvil, på grund af den træthed sclerosen giver ham.

”Mine fans støtter mig altid, hvis jeg er for træt til at spille en dag. Så skriver jeg ud på Facebook, at koncerten er aflyst eller udskudt,” fortæller Bo og fortsætter:

”Det betyder alt for mig, at jeg med mit hjemmestudie har fundet en måde, hvor jeg kan fortsætte med at spille musik,” siger Bo. 

Der er ingen kommentar endnu