Gå til hovedindhold

Sclerose Ballroom Fitness™

Kort fortalt

Sclerose Ballroom Fitness er et træningsbaseret dansekoncept. På denne side kan du læse mere om Sclerose Ballroom Fitness. 

Er du sundhedsprofessionel, kan du også læse mere om muligheden for at komme på kursus i Sclerose Ballroom Fitness. 

Sclerose Ballroom Fitness er et træningsbaseret dansekoncept udviklet af Scleroseforeningen i samarbejde med instruktør og konceptudvikler, Elisabeth Dalsgaard.  

Siden 2013 har Elisabeth Dalsgaard gået forrest i forhold til Dans som Sundhed. Hendes prisvindende koncept Ballroom Fitness™ (pardans uden partner) er udviklet og tilpasset flere patientgrupper. Blandt andre: Parkinson Ballroom Fitness ™ (samarbejde med Parkinson foreningen) samt Rehappy Ballroom Fitness ™ (samarbejde med Hjerneskadeforeningen) 

Nu danser Scleroseforeningen også med. 

Instruktør og konceptudvikler, Elisabeth Dalsgaard

Elisabeth Dalsgaard er blevet klædt godt på til opgaven af specialister fra Sclerosehospitalet i Haslev, så dansen samtidigt repræsenterer de fysiske træningsøvelser, der er vigtige i forhold til Sclerose.  

Der er mange paralleller til mine tidligere koncepter, men også meget nyt i konceptet Sclerose Ballroom Fitness ™, fortæller Elisabeth Dalsgaard og fortsætter: - Alle danse præsenteres på de tre niveauer, Scleroseforeningen i forvejen arbejder med træningsmæssigt: Siddende, Stående og Gående.
 

Danse konceptet tager udgangspunkt i moderne nutidig musik, og det er ikke kun de klassiske ballroom-danse der er repræsenteret i konceptet; men også merenque, bachata og funk vil være stilarter, man kan prøve kræfter med i Sclerose Ballroom Fitness™. Konceptet lægger op til både solo- og pardans. Dvs. dem der har mulighed for at danse med en pårørende, kan få glæden af at danse sammen, mens andre kan nyde at danse alene. Begge dele vil være muligt til samme undervisning. 

Dansen er et fantastisk træningsredskab. Både som genoptræning, men også som forebyggende træning. Dans vedligeholder fysiske og kognitive færdigheder, som er vigtige her og nu - men også på sigt. Når man danser "sætter man i banken" - dvs. de positive effekter fra dansetræningen "gemmes" til evt. sværere tider. 

 

Fra september måned 2020 uddannes de første instruktører i Sclerose Ballroom Fitness™.

Vi søger nu instruktører, der er interesseret i at være en del af det første uddannelsesforløb. Der er et begrænset antal pladser, og instruktørerne udvælges ud fra en personlig ansøgning, der sendes til Clara Mosborg Petersen: cpe@scleroseforeningen.dk . Ansøgningen mærkes: ”Uddannelse i Sclerose Ballroom Fitness”.

Vi forventer, at du har undervisningserfaring og brænder for at gøre en forskel for mennesker med sclerose. Du må meget gerne have en sundhedsfaglig baggrund, f.eks. fysioterapeut eller ergoterapeut. Det er en nødvendighed, at du er musikalsk og kan arbejde med musik og takter. 

Der vil blive taget hensyn til baggrund, men også geografi, således, at konceptet spredes ud i hele landet. 

Det forventes, at instruktørerne efterfølgende er klar til at starte hold i samarbejde med Scleroseforeningens lokalafdelinger.

 

Uddannelsen afholdes 23. og 24. september 2020 i Vejle, Højen Kulturhus, Adresse: Horstedvej 5, 7100 Vejle.

Denne første uddannelse i Sclerose Ballroom Fitness er gratis og finansieres af Scleroseforeningen på baggrund af donation fra Dronning Margrethe og Prins Henriks fonden samt Louis-Hansen fonden.