Gå til hovedindhold

Sclerose Ballroom Fitness™

Kort fortalt

Sclerose Ballroom Fitness er et træningsbaseret dansekoncept. På denne side kan du læse mere om Sclerose Ballroom Fitness. 

Er du sundhedsprofessionel, kan du også læse mere om muligheden for at komme på kursus i Sclerose Ballroom Fitness. 

OBS! Der udbydes ingen kurser pt.

Sclerose Ballroom Fitness er et træningsbaseret dansekoncept udviklet af Scleroseforeningen i samarbejde med instruktør og konceptudvikler, Elisabeth Dalsgaard.  

Siden 2013 har Elisabeth Dalsgaard gået forrest i forhold til Dans som Sundhed. Hendes prisvindende koncept Ballroom Fitness™ (pardans uden partner) er udviklet og tilpasset flere patientgrupper. Blandt andre: Parkinson Ballroom Fitness ™ (samarbejde med Parkinson foreningen) samt Rehappy Ballroom Fitness ™ (samarbejde med Hjerneskadeforeningen). 

Nu danser Scleroseforeningen også med, og vi har allerede fået uddannet de første instruktører på Fyn og i Jylland i Sclerose Ballroom Fitness™, og i august 2022 vil vi uddanne flere på Sjælland.

Instruktør og konceptudvikler, Elisabeth Dalsgaard

Elisabeth Dalsgaard er blevet klædt godt på til opgaven af specialister fra Sclerosehospitalet i Haslev, så dansen samtidigt repræsenterer de fysiske træningsøvelser, der er vigtige i forhold til Sclerose.  

"Der er mange paralleller til mine tidligere koncepter, men også meget nyt i konceptet Sclerose Ballroom Fitness ™", fortæller Elisabeth Dalsgaard og fortsætter: - "Alle danse præsenteres på de tre niveauer, Scleroseforeningen i forvejen arbejder med træningsmæssigt: Siddende, Stående og Gående".

Der tages udgangspunkt i moderne nutidig musik, og det er ikke kun de klassiske ballroom-danse der er repræsenteret i konceptet; men også merenque, bachata og funk vil være stilarter, man kan prøve kræfter med i Sclerose Ballroom Fitness™. Konceptet lægger op til både solo- og pardans. Dvs. dem der har mulighed for at danse med en pårørende, kan få glæden af at danse sammen, mens andre kan nyde at danse alene. Begge dele vil være muligt til samme undervisning. 

Dansen er et fantastisk træningsredskab. Både som genoptræning, men også forebyggende. Folk der ikke er hårdt ramt, kan have glæde af dansen, da det vedligeholder fysiske og kognitive færdigheder, som er vigtige her og nu - men også på sigt. Når man danser "sætter man i banken" - dvs. de positive effekter fra dansetræningen "gemmes" til evt. sværere tider.

Og frem for alt har dansen MUSIKKEN. Musikkens positive effekt er videnskabeligt bevist på flere planer. Og hvem kender ikke til, blot at lytte til musik og blive ramt på alle følelsesregistre?