Gå til hovedindhold

De cykler for dig

1. maj 2017
Kort fortalt

722 kilometer fra København til Skagen skal tilbagelægges på under 30 timer – på cykel. Det er konceptet i Scleroseforeningens fundraising-løb MS Bike Challenge, som »Team Min Cykel« er et af de deltagende hold i den 6. maj i år.

Thumbnail

Team MinCykel består af rytterne Jackie Kjeldsmark, Per Drews og Glenn Holmgaard, og med i servicebilen har de den erfarne Jan Frederiksen. Sammen har de et mål om at samle 50.000 kroner ind til forskning i scle­rose, og holdet er nu godt halvvejs mod det mål. De har en særlig grund til at cykle for en verden uden sclerose.

Per cykler for sin kæreste

For Per fylder det rigtig meget, at sclerose ofte bliver omtalt som den oversete sygdom, for hans kæreste, Tina Nielsen har scle­rose på tiende år. Men også det faktum, at sclerosesymptomer ikke altid tolkes korrekt af udenforstående, nager ham. Tina har problemer med at holde balancen på grund af sin sclerose. 

»Når hun er træt, kan hun godt begynde at snuble. Det misfortolker folk ofte, og de tror i stedet, at hun har drukket,« fortæller Per.

Team Min Cykel udtrykker i fællesskab, at de synes, at det er rart at kunne udfordre sig selv samtidig med at kunne gøre noget godt for andre og komme sygdommen og misforståelserne omkring symptomer til livs.

»Den tur, jeg tager til Skagen, er en luksustur, i forhold til hvordan min kærestes hverdag er. Det bruger jeg som min drivkraft,« siger Per. 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.