Gå til hovedindhold

Det, som du modtager

11. juli 2017
Kort fortalt

En fortsættelse af temaet Alternativ Behandling - Hvad er du til? Grav dig dybere ned i de fire alternative muligheder, flest danskere med sclerose vælger, som kræver modtagelse.

Thumbnail

Akupunktur betyder behandling med nåle, og det er netop dem, man bruger til at få livsenergien, som kaldes Qi, til at cirkulere frit og korrekt. Hvis livsenergien er ude af balance, kan der opstå smerte og sygdom i kroppen, og derfor menes der, at behandlingen er vigtig, hvis helbredet skal være i top.
De tynde engangsnåle, som akupunktøren bruger i behandlingen, skal placeres i de rigtige punkter og på den korrekte måde. Akupunkturpunkterne skaber nemlig forbindelse til det, der kaldes meridianerne. Det er de kanaler, som livsenergien strømmer igennem, og det er dem, der skal påvirkes af nålene, så livsenergien igen kan flyde frit og rigtigt. Læs mere om Rasmus på 17 år og hans oplevelser med akupunktur på de kommende sider. 
Nålebehandlingen er den traditionelle akupunkturmetode, men der findes i dag andre alternativer, hvor man blandt andet bruger tryk eller laser for at påvirke de samme kanaler, hvor livsenergien strømmer.

Kraniosakralterapi er en alternativ behandlingsmetode, der blev opfundet af en amerikaner for cirka 75 år siden, og det er sidenhen blevet meget populært i USA, Tyskland og England. Opfattelsen er, at vores hjernevæske bliver pumpet rundt af en såkaldt kraniosakralpuls.
Pulsens takt kan ændres ved spændinger eller blokeringer, som for eksempel fremkommer, når man er stresset, oplever chok eller smerte, hvilket ikke er ualmindelige symptomer, når man lever med en kronisk sygdom som sclerose.
Hvis spændingerne ændrer kraniosakralpulsens takt, kan det hæmme den naturlige strøm af hjernevæske gennem centralnervesystemet, og det er netop den genoprettelse, som behandlingen går ud på.
Kraniosakralterapeuten prøver at få pulsens takt tilbage på sporet ved at fjerne de spændinger, der er opstået, igennem en meget blid behandling af tryk i ansigtet, på rygraden og korsbenet. Men det kan tage tid. Derfor er det sjældent, at en enkelt behandling er nok.

Zoneterapi minder en smule om akupunktur. Her mener de fleste zoneterapeuter nemlig også, at der findes en energi, den såkaldte Qi, der strømmer rundt i kroppen, og som kan skabe problemer, hvis den er i ubalance.
Metoden er en slags trykmassage og handler om, at kroppens ydre og indre kan afspejles i nogle delområder af kroppen. Oftest er det fødderne, og her har alle dele af kroppens indre en såkaldt reflekszone. Fra den zone er der kanaler, hvor energien flyder hen til den del af kroppen, zonen hænger sammen med. Og ved trykmassage netop dér kan man påvirke energiens løbebaner, så man løsner op for de ubalancer, der er opstået.
Det siges, at trykpåvirkningerne kan stimulere hormon- og nervesystemet, immunforsvaret, blodkredsløbet og organerne og på den måde genoprette balancen i kroppen.

Alternativ massage findes i flere varianter. Almindeligvis er det forskellige tryk, greb og stræk, som under massagen påvirker kroppen fysisk. Men tankerne bag flere af de alternative former for massage er, at tryk og stræk løsner op i langt mere end blot det fysiske. Behandlingen kan nemlig mærkes både psykisk og åndeligt, siges der.
Nogle af de mest populære alternative massageformer er shiatsu- og healingmassage.
Shiatsumassage minder grundlæggende om akupressur, hvor tryk på specielle punkter af kroppen er det grundlæggende i behandlingen. Selve ordet shiatsu betyder også fingertryk på japansk. Her tror man – ligesom i akupunktur og zoneterapi – at der findes en energi i kroppen, som kan komme i ubalance, hvis man for eksempel er stresset, opspændt eller syg. Der kan tryk på de specifikke punkter løsne op for ubalancen.
Healingmassage er modsat shiatsu meget nænsom og har til formål, at du trækkes ind i en dyb ro, så du her mærker dine følelser og din krop. Når du kan det, skulle der gerne opstå tanker om, hvordan spændingen opstod, så du fremover ved, hvad der forårsagede ubehaget.  

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.