Gå til hovedindhold

Forskningspris uddelt for 12. gang

3. marts 2014
Kort fortalt
Humøret var højt og stemningen munter i en næsten fyldt koncertsal i Odense, da årets Sclerosepris på 100.000 kroner gik til overlæge og scleroseforsker Thor Petersen, Århus Universitetshospital. Det hele fandt sted søndag aften under støttekoncerten RoseLiv.

Forskningsprisen på 100.000 kroner blev uddelt for 12. gang. Thor Petersen fik prisen for sit store arbejde for at forbedre forholdene for personer med sclerose, hans banebrydende forskning og hans indsats i det daglige arbejde med patienterne.

Thor Petersen: "Vi er nået langt og har gjort mange store opdagelser, men der er lang vej endnu. I kan være helt rolige, pengene skal nok blive brugt".

RoseLiv Prisen uddeles en gang årligt til en forsker, der har gennemført anerkendt og betydningsfuld forskning i sclerose. Prisen er sponsoreret af medicinalfirmaet Biogen Idec.

Forskning

Thor Petersen forsker i sammenhængen mellem sclerose og virussen, der giver kyssesyge. Han mener, at virussen kan være en af miljøfaktorerne, der gør, at en person udvikler sclerose. Han har vist, at virussen kan gemme sig i nogle af immunforsvarets celler og på den måde komme ind i hjernen uden at blive opdaget og dræbt. Sammenhængen kan være en afgørende brik til at opklare sclerose-mysteriet.

Koncerten

Stemningen var god og munter under koncerten, hvor Amin Jensen underholdt som konferencier. Overskuddet fra koncerten går primært til scleroseforskning.

Grand prix-vinderen Emmelie de Forest viste, at hun har meget mere at byde på end bare sangen Teardrops. Publikums belønning til Emmelie var et langt og kraftigt bifald. De tre kongelige tenorer kunne synge kærlighedsserenader, men de forstod også at more publikum med morsomme kommentarer og påfund. Lederen af støttegruppen RoseLiv, Hans Kurt Johnson, var på scenen flere gange i løbet af aftenen, hvor han blandt andet overrakte Scleroseprisen.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.