Gå til hovedindhold

Godt nyt til alle BPA-brugere

15. august 2014
Kort fortalt
Socialminister Manu Sareen har præciseret principperne i loven om borgerstyret personlig assistance (BPA), så kommunen ikke uden videre kan forringe eller frakende din hjælperordning
Thumbnail

Hvis kommunen forsøger at forringe eller fratage din bevilgede BPA-ordning, så skal de have en rigtig god grund. Det har socialminister Manu Sareen slået fast i et svar til folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF).

Præciseringen betyder, at der skal være et særligt skærpet begrundelseskrav ved frakendelse af en løbende ydelse. Det vil sige, at kommunen skal kunne bevise, at du har fået mindre behov for at have en personlig hjælper.

Samtidig bliver det præciseret, at man ikke kan udmåle hjælp ved brug af ’minut-urs-metoden’, hvor man regner ud, hvor lang tid det tager at bade eller at støvsuge. Kommunerne skal derimod vurdere dine behov ud fra, hvor meget du selv kan klare, og hvad du har brug for hjælp til.

Glæde hos Dansk Handicap Forbund

Landsformand for Dansk Handicap Forbund glæder sig over præciseringen.

”Jeg er glad for denne præcisering, som kan sætte en begrænsning i de mange tilfælde, hvor kommunerne på et meget spinkelt grundlag forsøger at reducere i eller helt frakende borgernes BPA-ordninger. Men præciseringen kan også få betydning i andre tilfælde, hvor kommunerne forsøger at reducere i den hjælp, som borgerne er bevilget”, siger Susanne Olsen.

Læs her socialminister Manu Sareens præcisering

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.