Gå til hovedindhold

I dag er det World MS Day

28. maj 2014
Kort fortalt
Der er aktiviteter over det ganske land – og rigtig mange steder i verden i dag, hvor det er den internationale sclerosedag
Thumbnail

Det internationale tema for årets sclerosedag er tilgængelighed. Tilgængelighed er ikke kun den fysiske tilgængelighed til bygninger, men også personers mulighed for uddannelse, politisk indflydelse, i sociale relationer, økonomiske beslutninger og adgang til medicin og behandling.

KomBlots ønske for fremtiden

Parret Vibeke Pagh og Jack Mikkelsen har startet hjemmesiden KomBlot, der ønsker at hjælpe kørestolsbrugere til at finde gode oplevelser og let tilgængelige steder.
Vibeke har et stort ønske for fremtiden om at tilgængelighed en dag vil være en del af by og bygningsplanlægning.

"I fremtiden håber jeg tilgængelighed er noget vi ikke behøver bekymre os om.
Jeg håber at arkitekter og byplanlæggere tænker på, de selv kan blive gamle, syge, svagsynede, brække benet, gravide, have barnevogn med eller på anden vis stille andre krav til indretning, og finder gode og lækre løsninger der kan tilgodese alle.
Det kaldes Universel Design, og et glimrende eksempel er de nyrenoverede feriehuse i Dronningens Ferieby, som netop tilbyder en variation af løsninger, der inkluderer alle på en ligeværdig måde. Et ferieophold i Dronningens Ferieby efterlader en oplevelse af kvalitet og ligeværd”, siger Vibeke Pagh, KomBlot. Læs mere om KomBlot her

I år skal tremaet vise de store forskelle, der er ved sclerose, ved at dele mennesker fra forskellige steder i verdens ønsker om tilgængelighed.
Læs meget mere og skriv dit eget ønske her

Kys i hele landet

I Danmark foregår der en række aktiviteter rundt omkring. Der er flere af Scleroseforeningens lokalafdelinger, der i dag og de næste par dage sætter fokus på sclerose og laver events. Mange steder foregår det som del i kampagnen "Kys sclerose farvel". 

En sejlbåd døbes

I København skal skibet ”Oceans of Hope” døbes. Det er projektet Sailing Sclerosis, der står bag, og det foregår fra Kongelig Yachtklub. Det er tidligere miljøminister og medlem af Europaparlamentet, Lone Dybkjær, der står for dåben.
Oceans of Hope-båden sejler ud fra Københavns Havn d. 15. juni og planlægger at besøge 20 havne på sin rejse jorden rundt. Ombord på båden vil der være mennesker med sclerose fra hele verden.

Læs mere om Sailing Sclerosis her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.