Gå til hovedindhold

Ny bog: En symbiose af zombier og sclerose

27. marts 2017
Kort fortalt
Noah har sclerose, heldigvis. Han lever i det fremtidige Danmark, som er overtaget af en syndflod af zombier, der prøver at udrydde menneskeheden. Kun en ting kan stoppe dem, og det er sygdommen sclerose.
Thumbnail

Sådan er plottet i Klaus Frederiksens nye bog Dagbog fra zombiland. Han er draget af spørgsmålene om, hvad der vil ske, hvis den verden vi kender, bliver opløst og erstattet af noget ukendt.

Hele bogprojektet startede på Facebook. Fantasien har fået lov at få frit løb de aftener, som Klaus har tilbragt alene. Hans kæreste har nemlig sclerose og oplever som mange at blive ramt af sclerosetrætheden.

”Jeg startede faktisk med at skrive historien på Facebook, hvor jeg oprettede en side, som andre kunne følge. Her førte jeg en gang i mellem en dagbog fra Noahs zombiverden, og eftersom jeg ved nogle ting om sclerose, så ville jeg gerne have det med i historien,” fortæller Klaus.

Bogen fremstiller udelukkende sclerose som noget positivt, der giver hovedpersonen Noah kræfterne til at bekæmpe de zombier, han møder på sin vej.

”Sclerose bringer nok negativitet i hverdagen, så jeg har skabt en fantasiverden, som man kan få lov at leve sig ind i, hvor sclerose pludselig får en helt anden betydning,” siger Klaus.

”Hovedpersonen Noah følte sig meget beskyttet i sin tilværelse før zombierne tog over, hvor han nu faktisk føler sig mere fri på mange måder, selvom det er et meget mere forfærdeligt liv, han har i den her zombiverden,” forklarer han.

Som læser møder man Noah i København, og følger ham igennem hele landet, indtil han ender i Skagen. Undervejs på turen får man både en smag af dramatik, kærlighed og religiøse tråde, der vikler sig om den uhyggelige zombiverden, som Noah skal redde igennem sin sygdom.

Bogen udkom d. 16 marts på forlaget Mellemgaard. 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.