Gå til hovedindhold

RoseLiv-prisen 2017 til scleroseforsker ved Syddansk Universitet

9. marts 2017
Kort fortalt
Under den store velgørenkoncert i søndags blev Årets RoseLiv-pris på 225.000 kr. givet til professor, dr. med., Ph. D Bente Finsen, Syddansk Universitet.
Thumbnail

RoseLiv-prisen uddeles en gang om året til en forsker, der har gennemført anerkendt og betydningsfuld forskning i sclerose. I år var prisen på kr. 225.000 og det er 15. gang RoseLivs initiativtager, Hans Kurt Johnsen, kunne hædre en dansk forsker på vegne af Støttegruppen til fordel for Scleroseforeningen. Det skete ved en festlig støttekoncert i Odense Koncerthus søndag d. 5. marts 2017.

I begrundelsen for prisen skriver komiteen for valg af prisvinderen:

"Bente Finsen er neurobiolog og arbejder med basal forskning inden for grundlæggende sygdomsmekanismer ved sclerose, nemlig de- og remyelinisering. Bentes forskningsområde har blandt andet involveret funktionelle og transkriptom-analyser af de- og re-myleliniserende væv i forbindelse med vævsskade, og hun har herigennem arbejdet med en model, der involverer en protektiv effekt af T celler. Dette tema vedrører de mulige gavnlige effekter af et immunrespons, som også kunne have væsentlig betydning for sclerose. Bente Finsen er en anset forsker og er medlem af Scleroseforeningens forskningsudvalg. Hun har publiceret 127 videnskabelige peer-reviewed arbejder af høj kvalitet. Hendes arbejder er citeret 5638 gange og hendes h-faktor er 38, hvilket vidner om en solid videnskabelig indsat."

Mange indstillede

RoseLivPrisen 2017 vil yderligere kunne fremme Bente Finsens grundvidenskabelige forskning inden for sclerose.
Det er derfor med stor entusiasme, at komitéen for valg af prismodtageren efter indstillinger af kandidater fra 35 sygehuse og universiteter, har anbefalet, at RoseLivPrisen 2017 gives som en støtte til Bente Finsens fortsatte forskning.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.