Gå til hovedindhold

Sol over cykelnerven

27. juni 2014
Kort fortalt
Cykelnervens anden dag bød på højeste bjerg i årets Tour de France, Tourmalet. Det blev en prøvelsernes dag i strålende solskin

Fredag var tiden kommet til den største prøve i Scleroseforeningens cykelevent, Cykelnerven, der foregår i Pyrenæernes bjerge. Tourmalet tårnede sig op i 2115 meters højde og med 17 kilometer til toppen var den en kæmpe prøvelse for mange af rytterne – især dem, der aldrig har cyklet i bjerge tidligere. Men alle nåede toppen.

”Det var nøjagtig så hårdt, som jeg havde regnet med,” sagde Michael Freund, der kæmpede sig op på cirka 2 timer.

”Det er et bjerg, der ikke på noget tidspunkt giver dig ro, det flader ikke ud et eneste sted, det er bare op ad alle 17 kilometer. Virkelig hårdt - men se nu den udsigt her,” sagde Michael Freund, der på toppen ligesom de andre 55 ryttere i cykelnerven havde ro og overskud til at beundre de barske sneklædte klipper fra toppen af Tourmalet.

På forhånd var det Tourmalet, som var de tre dages største ambition for de fleste af rytterne. Bjerget, som første gang var en del af Tour de France i 1910, er også for Tour de France ryttere en af de store prøvelser.

Nogle i fredagens etape af Cykelnerven gennemførte dog hurtigere end andre. Eskild Ebbesen fra Guldfireren fra 1996, hvorfra alle fire deltager i løbet, skilte sig ud og nåede toppen af Tourmalet på godt en time.

”Det var på Tourmalet jeg ville give mig fuldt ud og yde mit ypperste. Jeg fulgte min plan, kørte meget efter min puls, og jeg er meget tilfreds med tiden,” sagde Eskild Ebbesen.

Dagens etape førte også rytterne over bjerget Col d’Aspin, så fredagen var klart den hårdeste dag i Cyklenervens tre dage. Men intet kunne ødelægge stemningen blandt de 55 målrettede ryttere. Som Jens Kasler, lederen af Scleroseforeningens samarbejdspartner Velo Tours sagde til rytterne.”

Jeg har lavet cykelferier i rigtig mange år nu, men jeg har endnu aldrig oplevet en sådan entusiasme, glæde og ikke mindst sammenhold som denne gruppe. Det er virkelig en fornøjelse af være med til”.

Lørdag køres sidste etape, som nok også skal få sveden frem hos rytteren, over to bjerge, før turen går hjem igen søndag.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.