DR sætter fokus på medicinsk cannabis
Det er ulovligt at købe og bruge cannabis som medicin uden recept – men alligevel er der mange danskere, der hver dag bryder loven og benytter medicinsk cannabis. Netop dette dilemma sætter DR fokus på i en ny dokumentar, som vises mandag den 24. februar.
Flere danskere med sclerose benytter cannabis som medicin mod deres sclerosesymptomer – særligt symptomer som spasmer og lindring af smerte og stivhed i leddene oplever flere, at cannabis virker imod.
Til trods for dette, er det ikke lovligt at købe og benytte f.eks. cannabispræparater som cannabisolie eller hash til at ryge, og hver dag er der flere danskere, der bryder loven, når de benytter medicinsk cannabis uden en recept.
”Min erfaring er, at flere af Scleroseforeningens medlemmer har stor gavn af cannabis som medicin. Det hjælper mod spasmer og giver også en stor mental afslapning og hjælper mange med at få noget søvn, hvilket kan være svært for mange med sclerose,” siger Mette Bryde Lind, direktør i Scleroseforeningen. ”På nuværende tidspunkt er mange nødsaget til at gå ud og få illegalt fat i præparater som f.eks. cannabisolie. Ofte får de også hjælp til at hente medicinen fra andre som f.eks. deres børn, venner eller forældre. Det betyder, at man kriminaliserer folk for at få fat i et stof, der giver lindring mod smerter.”
Hvorfor flere vælger at trodse myndighederne, og hvad de får ud af det, er i fokus i DR’s dokumentar ”Syge danskere på hashmedicin”, som sendes mandag den 24. februar kl. 21 på DR2. Også i DR’s morgenprogram ”DR2 Morgen” har der været fokus på den medicinske cannabis, og her var Scleroseforeningens direktør, Mette Bryde Lind, i studiet for at diskutere problemstillingen omkring medicinsk cannabis.
Se hele indslaget med Mette Bryde Lind fra mandag den 24. februar kl. 8.40 (ca. 2 timer og 9 minutter inde i klippet):