Drømmen om en landsindsamling bliver til virkelighed
Når vi går på gaden og samler ind den anden søndag i september, står vi på helt egne ben. Samarbejdet med Gigtforeningen er ophørt ved udgangen af 2017, og alle indsamlede midler går derfor fremover udelukkende til forskning i sclerose. Samtidig udvider vi indsamlingen til også at dække Region Syddanmark. Og allerede næste år bliver indsamlingen landsdækkende.

Vi står op for hinanden og for forskningen, har de to seneste år været vores motto, når vi har ringet på hjemme hos danskerne og bedt dem støtte vores fælles indsamling med Gigtforeningen. Men i år står vi på egne ben.
”Der er spændende tider på vej, og vi håber, at alle vil være med til at gøre en stor drøm til virkelighed sammen med os,” siger Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, om fremtidens indsamling.
Landsindsamling venter lige om hjørnet
Allerede i år udvider vi indsamlingen med endnu en region, nemlig Region Syddanmark. Og så er vi både stolte af og glade for at løfte sløret for, at vi fra 2019 gør en stor drøm i foreningen til virkelighed. Fra næste år, og mindst tre år i alt, har vi fået tilladelse til at samle ind i hele landet. En landsindsamling til fordel for forskning i sclerose bliver dermed endelig en realitet.
”Det er en enestående, men også stor udfordring, som vi har taget på os her. Vi glæder os i den grad til at gøre vores helt egen indsamling til en succes sammen med alle jer, som trækker i arbejdstøjet år efter år. Uden jer var der slet ingen indsamling. Faktum er, at jo flere vi er om at samle ind, des flere døre kan vi nå at ringe på – og det giver i sidste ende flere penge til forskning i sclerose, som er det, vi alle arbejder så benhårdt på at opnå,” fortæller Klaus Høm.
Hold øje med seneste nyt om Scleroseforeningens indsamling på hjemmesiden, eller når du læser vores nyhedsbrev og kigger forbi vores Facebook-side. Vi glæder os til at samle ind sammen med dig søndag den 9. september.
Søndag den 9. september samler
vi ind til forskning i sclerose
Har du lyst til at være med?
Måske har du tidligere været med som indsamlingskoordinator? Måske har du overvejet det uden at få dig meldt til? Måske er det her første gang, du hører om muligheden.
Uanset hvad håber vi, at du er klar til at gribe chancen i år. Nu har du nemlig mulighed for at sætte dit personlige præg på indsamlingen lige der, hvor du bor. Vi har brug for mange indsamlingsledere til at hjælpe os med at planlægge indsamlingen i hver by rundtom i de tre regioner.
Som noget nyt er ”indsamlingskoordinator” blevet til ”indsamlingsleder”. For dit arbejde er utroligt vigtigt og gør en afgørende forskel for indsamlingen i netop dit område.
En hyggelig dag med godt humør
Sidste år var 38-årige Thomas Sørensen fra Kastrup indsamlingskoordinator for sit lokalområde. Hans søster har sclerose, og det var derfor oplagt for Thomas at gøre en indsats for forskningen:
”Jeg meldte mig som indsamlingskoordinator for at gøre en aktiv forskel i forhold til at bekæmpe den sygdom, som ramte min storesøster for godt to år siden. Ud over arbejdet med at stable indsamlingen på benene i Kastrup mødte jeg nye, spændende mennesker med en relation til sclerose og fik udvekslet erfaringer og tanker. Det var en kæmpe bonus ved at engagere mig i indsamlingen. Og så var det virkelig en hyggelig dag, folk var i godt humør og havde nogle rigtig gode oplevelser ude på deres ruter. Det var dejligt at være en del af, og jeg satser stærkt på at være med igen til september,” fortæller Thomas, der til daglig arbejder som taksator hos If Forsikring.
Det laver en indsamlingsleder
- Som indsamlingsleder er din vigtigste opgave at aktivere dit netværk i dit lokalområde. Der er brug for indsamlere til alle ruterne i området.
- Det handler i høj grad om at opfordre og motivere familie, kolleger, venner og bekendte til at bruge tre timer af deres søndag på at samle ind.
- På indsamlingsdagen er du vært på dit lokale indsamlingssted. Du sørger for at modtage indsamlede beløb fra hver indsamler, udfylde deres personlige diplom og sige tusind tak for deres indsats. Og efter indsamlingen sørger du for at sende det samlede beløb af sted til Scleroseforeningens sekretariat. Til gengæld lover vi, at du har et stærkt konsulentteam i ryggen, som står klar med faglig sparring og hjælp, når du har brug for det.

Sådan gik det sidste år
I 2017 samlede de i alt 2.500 aktive frivillige i alt 2,75 millioner kroner ind til deling mellem Gigtforeningen og Scleroseforeningen.
I Scleroseforeningen har vi siden da uddelt vores halvdel af de indsamlede midler til tre spændende forskningsprojekter, som du kan læse mere om på vores hjemmeside.