Hvad skal der ske, når vi går bort?
Det Gode Testamente er navnet på en nyt initiativ, som Scleroseforeningen og 30 andre organisationer står bag. Formålet er at få flere danskere til at skrive testamente.

De færreste af os kan lide tanken om, at vi en dag skal dø, og næsten lige så få bryder sig om at diskutere privatøkonomi med omverdenen. Derfor er det også de færreste danskere, der har taget stilling til arv og testamentering. Ifølge analysevirksomheden YouGov har kun godt hver sjette af os skrevet et testamente.
Få gratis hjælp
Det Gode Testamente er et nyt samarbejde mellem Scleroseforeningen og 30 andre velgørende organisationer. Sammen lancerer vi DetGodeTestamente.dk, hvor du kan få gratis juridisk rådgivning og blive klædt godt på til at tage stilling til dit testamente.
”Når vi dør, lever vores eftermæle videre. Og selvom det kan være svært at tænke på, at vi en dag ikke længere er her, så kan vi selv være med til at påvirke, hvad der sker efter vores eget liv. Dem vi betænker i et testamente arver ikke bare en pose penge, men også de værdier og ønsker for fremtiden, som vi efterlader, når vi tager herfra. ”, siger Mogens Damgaard, der er marketingschef i Scleroseforeningen.
Bliv klogere på dit testamente
På DetGodeTestamente.dk kan du få gratis advokatrådgivning og læse om, hvordan du kan få økonomisk tilskud til udfærdigelsen af dit testamente. Læs mere på www.detgodetestamente.dk
Testamente er tabu
Formålet med initiativet er derfor både at oplyse danskerne om, at det kan være en god idé at nedfælde sin sidste vilje – og samtidig slå fast, at det hverken er dyrt eller besværligt at skrive et testamente.
”Når vi skriver testamente, får vi indflydelse på, hvordan vores arv skal fordeles, og det giver også mulighed for at videreføre de økonomiske og moralske værdier, man har lagt vægt på i livet. Men testamentering kan være et svært emne at tale om og det er meget få, der får lagt en plan. Det vil vi rigtig gerne hjælpe med at ændre gennem oplysning og inspiration”, siger Ann Marie Panduro, der er chefjurist i Hjerteforeningen og styregruppeformand i det nye samarbejde ’Det Gode Testamente’.
Giv noget godt videre
Organisationerne bag håber samtidig, at indsatsen vil øge danskernes kendskab og lyst til at skrive velgørende formål ind i deres testamente. For mens undersøgelser viser, at 8 ud af 10 danskere aktivt har valgt at donere et beløb til en velgørende organisation inden for det seneste år, så er det kun knap 2 procent af os, som betænker velgørenhed i vores testamente.
”I Scleroseforeningen oplever vi, at mange gerne vil betænke os i deres testamente, men at de ikke kender mulighederne for det. Nogen tror, at det er vanskeligt at få lavet et testamente, mens andre tror, at man SKAL give hele sin arv til én modtager. Derfor er vi med i det nye samarbejde, så vi sammen kan skabe den nødvendige viden og opmærksomhed ”, siger Mogens Damgaard om baggrunden for Scleroseforeningens medvirken i Det Gode Testamente.