Sideindhold

Nyheder

Primært indhold

19 anonyme citater fra pårørende: Derfor er det svært at være ærlig

Hvordan står det til med ærligheden fra de pårørende til deres nære med sclerose? Føler de, at de kan fortælle åbent, hvordan de har det som pårørende? Herunder kan du læse en række anonyme citater fra pårørende, der fortæller om, hvordan de er bekymrede for at blive misforstået, hvis de er ærlige, ikke føler det naturligt at ”belemre” den syge med egne udfordringer, eller er ærlige, men bliver mødt af vrede frem for forståelse. Og så er der også nogle, der synes, det går helt ok.

31 anonyme citater fra pårørende: Sådan har vi det med at støtte følelsesmæssigt

Når din allernærmeste rammes af en kronisk sygdom som sclerose, kan du som pårørende komme til at føle dig presset af at skulle yde ekstra følelsesmæssig støtte. Ikke fordi det ikke er meningsfyldt, eller noget du som pårørende ønsker, men fordi det er krævende følelsesmæssigt arbejde at skulle være der for et menneske med måske store udfordringer. Her får de pårørende ordet til at åbne op om de svære følelser, de også har.

“MS er ikke særlig velkendt her, og mange mangler tilstrækkelig information om sygdommen”

Trods muskelsmerter, tunge ben og træthed arbejder 40-årige Oulaya Hmamouch fuld tid som lærer i den marokkanske storby Fez. Arbejdet, eleverne og ikke mindst hendes familie er med til at holde modet oppe, når bekymringerne for fremtiden vokser sig store og tunge. Hun blev diagnosticeret i 2007 og modtager regelmæssig behandling gennem sin private sundhedsforskning, men mangel på medicin har været med til at forværre sygdommen. Andre har svært overhovedet at få råd til den rigtige medicin.