Gå til hovedindhold

EN FRIVILLIG STJERNE: Diana sikrede 70.000 kroner gennem auktioner

30. juli 2020
Kort fortalt

Diana satte sig et ambitiøst mål om at samle 70.000 kroner ind til forskning i sclerose gennem små, online auktioner på Facebook. Hendes filosofi er nemlig, at sætter hun sig et højt mål, så når hun længere.

Da Diana Lund Andersen meldte sig til YOU RUN, havde hun aldrig forestillet sig, at det ville lykkes at samle så mange penge ind. Men med hjælp fra mindre erhvervsdrivende og rigtig mange følgere i Facebook-gruppen ’Auktioner for velgørenhed’ nåede hun sit ambitiøse mål om 70.000 kroner til forskning i sclerose.

Diana Lund meldte sig til velgørenhedsløbet YOU RUN tilbage i december, som en af de første, da der blev åbnet for tilmeldingen. Hun satte sig samtidig et mål om at samle 10.000 kroner ind. Midlet skulle være en masse små, online auktioner med løbsdagen den 26. april som kulmination på fire måneders arbejde for at rejse så mange penge som muligt for en verden uden sclerose.

Først tog hun fat i sit netværk og startede Facebook-gruppen ’Auktioner for velgørenhed’. Alle nye medlemmer af gruppen blev budt velkommen med en opfordring om at dele budskabet til alle, de kendte. Hurtigt var der mere end 700 personer, som bød på auktionerne. De fleste kendte Diana ikke.

Samtidig knoklede Diana videre for at skaffe ting, som kunne bortauktioneres. Hun brugte LinkedIn, kontaktede store, kendte virksomheder og små enkeltmandsvirksomheder. Hun fik endda den gode idé at spørge alle virksomheder, som hun modtog nyhedsbreve fra på e-mail. En af de virksomheder gav efterfølgende 2500 kroner til indsamlingen, og det gav et selvtillidsboost, fortæller Diana:

Jeg har den holdning, at det værste der kan ske er, at folk siger nej og så er vi lige så gode venner af den grund. Men det giver blod på tanden, hver gang nogen siger ’ja’.

Indsamlingen nåede hurtigt de 10.000 kroner, så Diana satte sig straks et nyt, ambitiøst mål om 100.000 kroner, som senere blev justeret til 70.000 kroner. Hendes filosofi er nemlig, at sætter hun sig et højt mål, så når hun længere:

”Jeg er typen, der altid sætter mig høje mål. For havde jeg sat mig et mål om 50.000 kroner, så havde jeg stoppet, når jeg var nået de 50.000. Når målet hedder 100.000 kroner, så vil jeg gøre alt jeg kan for at komme så tæt på målet, som muligt”, fortæller Diana.

Ugen efter YOU RUN havde Diana indsamlet intet mindre end 68.621 kroner med hjælp fra venner, familie og de mere end 700 mennesker, som har budt på hendes auktioner. Det var så tæt på målet, at en af hendes tidligere bydere på auktionerne tilbød at betale differencen op til de 70.000 kroner.

HVAD ER YOU RUN?

YOU RUN er et årligt velgørenhedsløb i København, hvor enkeltpersoner, hold eller virksomheder starter en onlineindsamling for én af de deltagende organisationer – fx Scleroseforeningen. I år blev løbet officielt aflyst på grund af Covid-19, men mange valgte at forsætte deres indsamling samt gå eller løbe en tur alene.

Diana Lund var den absolut bedste indsamler. Blandt alle deltagerne udgjorde hendes indsamling 17,36 % af hele YOU RUN 2020-indsamlingen på 402.129 kroner. På løbsdagen gik Diana 5 km i Rødovre, hvor hun og kæresten Dan bor med hunden Dmax.

Vi skal alle komme først i vores eget liv

Diana startede sin indsamling, fordi hun gerne vil hjælpe sin kæreste Dan, som har sclerose, og alle andre danskere, som hver dag kæmper med sygdommen. Men hun har også haft overskud til at hjælpe andre, der som hende er pårørende til en person med en kronisk sygdom.

I efteråret udkom Dianas bog ’Jeg er også vigtig – Husk dig selv som pårørende’ om livet som pårørende. Hun ville skrive den bog, som hun selv havde haft brug for. Da hendes far pludselig døde af kræft, fik det hende til at indse, at hun levede et liv som pårørende – ikke kun i forbindelse med hendes fars kræftforløb, men hver dag som kæreste til Dan.

”Det er noget, man skal komme til et vist punkt for at indse. Og det var det, der skete for mig”, fortæller Diana.

I arbejdet med bogen har Diana interviewet andre pårørende og psykologer – blandt andet en af Scleroseforeningens psykologer og mennesker med sclerose tæt inde på livet. Det er blevet til en bog med personlige beretninger om at være pårørende og med gode råd til, hvordan man passer på sig selv.

Det overordnede budskab i bogen er, at vi alle sammen skal komme først i vores eget liv. Både som syg og som pårørende. For Diana mener, at man kun kan holde til livet som pårørende, hvis man passer på sig selv.

”I et fly skal du huske at tage din egen iltmaske på før, du hjælper andre mennesker. Det er bedre for dig selv, men det er også bedre for den, der er syg, hvis du passer på dig selv”, siger Diana og fortsætter: ”Det kan være de små hverdagsting som at gå en tur eller trække vejret dybt et par gange, som gør, at du passer på dig selv.”

Indsamlingen er et kompetencegivende pusterum

Der er ingen tvivl om, at der kan være småt med både tid og energi for alle mennesker, der lever med sclerose tæt inde på livet. Men hvordan hænger prioriteringen om at sætte sig selv først sammen med ønsket om at samle penge ind for kampen mod sclerose?

Det gør ikke noget at tænke ’what’s in it for me’. Du skal ikke hele tiden kun gøre ting, som er gode for andre. Jeg har fundet en måde, hvor jeg bruger mine kompetencer og gør noget, som jeg elsker, mens jeg gør noget for Dan og alle andre med sclerose.

Hun får både brugt sine kompetencer som en dygtig organisator og formidler, og hun får en pause fra hverdagen med noget, som hun synes er sjovt. Og det tip vil hun gerne give videre med en direkte opfordring:

"Spørg dig selv: Hvilke styrker har du? Hvad er du god til? Og kontakt så Scleroseforeningen og hør, om ikke de kan bruge dine evner."

Der er ingen kommentar endnu