Gå til hovedindhold
TemaCorona og scleroseSe hele temaet

Vigtigt vaccineboost til udsat gruppe med sclerose

26. august 2021
Kort fortalt

I næste uge står det klart, hvem der først får tilbudt en tredje vaccine mod coronavirus, og blandt dem bør omtrent 2.500 med sclerose stå. Det mener Scleroseforeningen, der lige nu er i kontakt med Sundhedsstyrelsen, og som bakker op om en særlig henvendelse fra sclerosefaglige selskaber.

Meget snart går vi stikket dybere, når alle danskere får tilbudt den tredje vaccine mod coronavirus. Et tilbud som flere scleroseeksperter mener, først bør gives til dem, der har mest brug for det.

Der er nemlig danskere, som ikke er lige så godt beskyttet mod coronavirus efter de to første vaccinationer, fordi sygdom eller medicin ser ud til at pille ved vaccinens virkning. Og det kan gælde for ca. hver 3 med sclerose, som får sclerosemedicin.  

”Det er frustrerende, at flere med sclerose i de her behandlinger stadig ikke kan føle, at de er lige så godt beskyttet mod at blive smittet og syg med coronavirus. De har ventet i nu halvandet år, og det er kun rimeligt, at de får tilbuddet så tidligt som muligt. De har ret til at være lige så godt beskyttet,” lyder det fra Klaus Høm, Scleroseforeningens direktør.

Han bakker op om den indsats, som flere faglige selskaber sammen sender til Sundhedsstyrelsen, og fortæller, at også Scleroseforeningen er i fuld gang.

Scleroseeksperter deler viden og opfordring


Tidligere i dag delte vi nyheden om, at Dansk Neurologisk Selskab sammen med Dansk Multiple Sklerose Gruppe og Dansk Selskab for Forskning i Multiple Sklerose retter en særlig henvendelse til Sundhedsstyrelsen. De deler deres viden om og opfordring til, hvem med sclerose der bør få tilbud om den tredje vaccine tidligt.

Sundhedsstyrelsen er lige nu i gang med at vurdere og beslutte, hvordan forløbet med den tredje vaccination skal foregå. I formiddag deltog Scleroseforeningen i et møde med styrelsen, som gjorde klart, at vi ikke skal vente længe.

Afslører forløbet i næste uge


Allerede fra næste uge afslører de, hvem der kan regne med at komme foran til et tredje vaccinestik og hvordan det hele skal forløbe.

”Jeg har en klar forventning om, at sundhedsmyndighederne prioriterer, at de som har størst brug for et tredje stik, får det først. Her gælder det også de ca. 2.500 med sclerose, som lige nu kan være mindre beskyttet end os andre, fordi de får en særlig slags medicin. Vi gør, hvad vi kan, for at myndighederne prioriterer dem,” siger direktør Klaus Høm.

FAQ: Det skal du vide...

Sidder du tilbage med spørgsmål om situationen, så se, om du kan finde svar på dem i ny FAQ.

Find spørgsmål og svar her.

Der er ingen kommentar endnu